Animale Romania
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Animale Romania

Daca aveti intrebari, imagini sau povesti cu animalele dumneavoastra va rugam sa le postati aici!

AcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

Pui de pisica fatat acum 2 zile care nu mananca!

In jos 
2 participanți
AutorMesaj
SilviuSerry
Membru nou
Membru nou
SilviuSerry

Puncte : 18782
Reputatie : 0
Data de inscriere : 11/08/2014
Varsta : 31
Localizare : Bucuresti

Pui de pisica fatat acum 2 zile care nu mananca! Empty
MesajSubiect: Pui de pisica fatat acum 2 zile care nu mananca!   Pui de pisica fatat acum 2 zile care nu mananca! EmptyLun Aug 11, 2014 12:13 am

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pisica mea a fatat vineri dimineata. Dupa ce a fatat primul pui a trebuit sa merg cu ea la clinica pentru ca trecuse 4 ore si nu mai vroia sa fete. Din nefericire ceilalti pui nu au supravietuit Cu ocazia asta am si sterilizat pisica. Puiul deocamdata pare bine, l-am hranit cu pipeta pana pisica si-a revenit din anestezie. Problema e ca acum de pui are pisica grija dar nu il vad ca suga si cu pipeta nu mai vrea laptic, intoarce capul cand incerc sa il hranesc. In principiu doarme cam tot timpul, casca, daca il iau de langa pisica face galagie dar mie imi pare ca e cam blegut...Va rog sa imi spuneti daca sa imi fac griji si ce as putea face. Am sunat la clinica dar au ridicat din umeri cand am povestit problema...Va multumesc anticipat!
Sus In jos
Fifi
Moderator
Moderator
Fifi

Puncte : 19071
Reputatie : 8
Data de inscriere : 31/07/2014
Varsta : 32

MesajSubiect: Re: Pui de pisica fatat acum 2 zile care nu mananca!   Pui de pisica fatat acum 2 zile care nu mananca! EmptyLun Aug 11, 2014 12:40 am

Buna, Silviu!
Imi pare rau sa-ti spun, dar nu trebuia sterilizata pisica asa devreme, pt ca sunt afectate glandele mamare si laptele ei scade, de-aia nu mai suge micutul. S-ar putea ca pisicul, daca va suge, sa stimuleze lactatia si, pe parcurs, sa il poata alapta fara nicio problema. Dar in momentul de fata, dupa sterilizare, laptele scade cantitativ. Urmareste daca pisicul sta la san, cat sta, daca suge, cat suge, si, din caz ca observi ca nu mai sta la san, se chinuie sa suga si nu are ce, intarca-l de la sanul mamei, nu este alta solutie.
In locul pipetei ti-as recomanda biberon pt pisici, se gasesc in farmacii veterinare sau in petshop-uri, si sa inlocuiesti laptele matern cu cel praf, ca in cazul bebelusilor. Eu am luat Gimpet insa am citit zilele acestea ca e mult mai bun lapticul praf de la Royal Canin, are denumirea de Vita Milk pt pisici. Am inteles ca se gaseste la farmacii, petshop-uri si chiar si online. E mai scump dar mult mai bun.
O alta alternativa mai ieftina pe care am folosit-o si eu si imi mai hranesc pisica de 3 luni astfel (i-am dat laptic praf cand am gasit-o, acum nu mai accepta sa bea din biberon) e laptele de vaca(din surse sigure), amestecat cu f putina miere si galbenus de ou.
Nu prea se recomanda laptele de vaca in alimentatia puilor pt ca nu asigura nutrientii necesari dezvoltarii lor precum o face laptele matern sau laptele praf, ii constipa pe pui, ori le creeaza stari de voma, chiar voma si diaree. Deci e putin mai periculos, veterinarul meu spune ca ar fi indicat sa ii dau lapte degresat decat cel de vaca sau, in caz contrar, cel de vaca sa fie fiert f bine (cum de-altfel se recomanda si la noi, oamenii), si luat din surse sigure.
Referitor la faptul ca e blegut...e mic, nu are forta, nici ochisori nu are. Tu incearca sa il pui sa suga, si daca vezi ca nu se poate, ca nu se hraneste, ca plange de foame cand este la san, incearca varianta cu laptele praf.
Succes si astept vesti bune! Smile
Sus In jos
SilviuSerry
Membru nou
Membru nou
SilviuSerry

Puncte : 18782
Reputatie : 0
Data de inscriere : 11/08/2014
Varsta : 31
Localizare : Bucuresti

MesajSubiect: Re: Pui de pisica fatat acum 2 zile care nu mananca!   Pui de pisica fatat acum 2 zile care nu mananca! EmptyLun Aug 11, 2014 2:25 am

Iti multumesc pentru raspunsul rapid pe care mi l-ai oferit..am sa incerc cu lapte praf

multumesc !!! se poate inchide
Sus In jos
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Pui de pisica fatat acum 2 zile care nu mananca!   Pui de pisica fatat acum 2 zile care nu mananca! Empty

Sus In jos

Pui de pisica fatat acum 2 zile care nu mananca!
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Pisica Siameza
» Pisica Persana
» Intrebare pentru pui de pisica

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Animale Romania :: Animale :: Pisici-
Mergi direct la: