Animale Romania
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Animale Romania

Daca aveti intrebari, imagini sau povesti cu animalele dumneavoastra va rugam sa le postati aici!

AcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

Cum sa ne ingrijim pisicile si cum sa avem grija de sanatatea lor?

In jos 
AutorMesaj
Fifi
Moderator
Moderator
Fifi

Puncte : 19071
Reputatie : 8
Data de inscriere : 31/07/2014
Varsta : 32

Cum sa ne ingrijim pisicile si cum sa avem grija de sanatatea lor? Empty
MesajSubiect: Cum sa ne ingrijim pisicile si cum sa avem grija de sanatatea lor?   Cum sa ne ingrijim pisicile si cum sa avem grija de sanatatea lor? EmptyJoi Iul 31, 2014 5:02 am

Haideti sa dezbatem acest subiect. Cum va ingrijiti voi pisicile, cum le asigurati o viata sanatoasa?

Fifi e inca mica, insa am deparazitat-o, vaccinat-o. Deocamdata nu i-amf acut baie, doar periaj, insa intentionez sa ii cumpar sampon special si sa ii fac baie, cat mai curand.

Voi? Cum va ingrijiti pisicile?  Smile 
Sus In jos
Fifi
Moderator
Moderator
Fifi

Puncte : 19071
Reputatie : 8
Data de inscriere : 31/07/2014
Varsta : 32

Cum sa ne ingrijim pisicile si cum sa avem grija de sanatatea lor? Empty
MesajSubiect: Re: Cum sa ne ingrijim pisicile si cum sa avem grija de sanatatea lor?   Cum sa ne ingrijim pisicile si cum sa avem grija de sanatatea lor? EmptySam Aug 09, 2014 8:31 am

Dau eu startul si subliniez: deparazitati-va pisicile! E foarte, foarte important.
Va dau si un caz concret: acum ceva timp am adoptat un pui de pisica. Avea purici, mi-am dat seama prea tarziu. Avea si viermi, tot f tarziu mi-am dat seama. Viermii ii afecteaza f mult pe pui. De asemenea, viermii pot fi chiar din nastere, daca mamica puilor a avut viermi in sarcina. Evident, n-am deparazitat-o, eram inca novice in pisici, asa ca a murit.
Deparazitarea e de doua tipuri: interna si externa. Interna se refera la viermi, iar externa la capuse, purici. Le recomand pe ambele pt inceput, oricum trebuiesc repetate.
Cea interna consta in pastile, iar cealalta, externa, de obicei in fiole - sunt cele mai recomandate. Eu folosesc Frontline (e scump, intr-adevar, dar isi merita toti banii), sau cu spray, dar am inteles ca nu e foarte indicat. In orice caz, sunt mai multe tipuri de fiole, si mai ieftine, si mai scumpe. Consultati veterinarul inainte de a-i administra orice tip de fiola pt deparazitare externa, ori pastila pt deparazitare interna. Mai ales ca exista un gramaj pt puii de pisica, pt greutatea lor (trebuie cantariti inainte), inainte de a le da pastile.
Sus In jos

Cum sa ne ingrijim pisicile si cum sa avem grija de sanatatea lor?
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Pisicile noastre: poze, nazbatii
» Nevoile pisicilor: cu si despre litiere, nisip, cum invatam pisicile sa faca la litiera

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Animale Romania :: Animale :: Pisici-
Mergi direct la: